A Bika

A Bika szimbóluma egyrészt a kör, a Nap jelképe, ami szellemi princípiumot ábrázolja, amelyen rajta a nyitott félkör a Hold jelképe, ami pedig befogadó érzelmi-lelki princípiumot jelképezi. De jelenti a bika szarvait is, és mint ilyen a nemzőerő és a termékenység szimbóluma.
Minőségében nőies-befogadó, yin. Eleme a föld. Fix, szilárd, konszolidáló, konkretizáló és felhasználó jegy.
Uralkodó bolygója a Vénusz.
Kulcsmondata: Birtoklok. Biztonság, stabilitás, termelés.
                                                                        Időszaka változó, általában: április 20 - május 21.


EGY BIKA MÍTOSZ

A mítosz szerint Zeusz bikává változott, hogy elnyerje Europét, a főniciai királylány kegyeit. Zeusz és Europé Kréta szigetén egymáséi lettek és ebből a frigyből született Minósz. Minósz hatalmát isteni jellel akarta alátámasztani, ezért arra kérte Poszeidónt, hogy személyesen küldjön neki egy áldozati bikát. Poszeidón a tenger istene teljesítette kérését, Minószt azonban oly annyira elbűvölte a küldött bika tökéletessége, hogy ígéretéről megfeledkezvén egy másik, kevésbé mutatós bikát vezetett az áldozati oltárhoz.

A szörnyű haragra gerjedt Poszeidón büntetésül szenvedélyes szerelmet korbácsolt fel Minósz feleségében a bika iránt, és ebből a szerelemből született aztán az bikafejű, embertestű szörnyeteg a Minotaurusz. Minotauruszt egy labirintusban tartották fogva és emberáldozatokkal táplálták. Végül a fiatal királyfinak Thészeusznak sikerült legyőznie a szörnyet.

A bika ősidők óta jelképezi a bennünk feszülő vénuszi végleteket: az anyáskodó, türelmes tehénkirálynőt és a tomboló bikaistent.


A Bika ideje alatt az erőre kapott tavaszi természet virágköntösben pompázik, elcsendesedett és gyümölcsét érleli. Az ekkor született ember a határozottság a "józan paraszti ész" megtestesítője. Gyakorlatias gondolkodása erősen a biztonságról, a minőségről és az értékállandóságról szól, spekulációval kevéssé foglalkozik. A Bika ember a megszerzett és megteremtett anyagi dolgok megőrzésére és élvezetére összpontosít. A Bika ember inkább testben él, mint szellemiekben, olyanokkal lehet elcsábítani, mint egy jó ebéd, a természet finom illata, egy masszírozás, kellemes zene, vagy a szex.
A bika, mint földművelő állat igába hajtott fejjel, nyakának erejével húzza az eke terhét. A bika nyakának jelentése: az ember meghajtja fejét a földi lét terhei előtt. Ám ezt a terhet jelentősen megszépíti a szeretet. A Bika, mint vénuszi jel az érzelemnyilvánítás, az összekötő szeretet megnyilvánulásának jelképe is, mellyel az ember a földi Paradicsomba vezető úton rendíthetetlenül halad előre.

A BIKA RÖVIDEN

Személyisége: érzékelő, birtokló

Hajtóereje: a biztonság igénye

Vágyálmai: étel, ital, szerelem

Indítékai: az érzéki vágyak

Módszere: a mozdíthatatlanság

Szemléletmódja: gyakorlatias

Rendszerformája: a biztonság

Világnézete: az állandóság

Erénye: szívósság, megbízhatóság

Veszélyes számára: a saját lassúsága

Hibája: makacsság

Betegséghajlama: nyaki problémák, elhízás

Karaktertípusa: romantikus, regényhős típus

Jellemző hivatásai: földbirtokos, bankár

Végső célja: a tökéletes nyugalom

Hatalmi elve: a pénz hatalma


ÉLET A BIKA MELLETT

1. Ha nyugodt, izgalom és stresszmentes, kényelmes életre vágysz, akkor a Bikát a Jóisten is neked teremtette társnak.

2. Partin vagy társaságban a Bikát a büféasztal mellett tudod a legkönnyebben kiszúrni, vagy a kertben a rózsalugas alatt, amint elmélyülten adja át magát a test örömeinek, úgy mint evés, ivás, természet.

3. Ha randizol egy Bikával akkor vedd figyelembe, hogy alapvetően romantikus lélek: holdfény, virágok, festői környezet, gyertyafény, séta kéz a kézben, lágy aláfestő zene, ezzel mind el tudod csábítani.

4. Remek randi lehetőség a Bikával, ha otthon maradtok és együtt főztök vagy süttök valamit. Egy finom étellel vagy itallal azután netán a szerelem lehetőségével egy szomorú Bikát mindig fel lehet vidítani, el lehet csábítani.

5. Vigyázat a költekezéssel azonban, a Bika szereti a kényelmet, de a felesleges pazarlást és pénzkidobást nem. Ő maga magától nemigen költ luxus dolgokra, odafigyel a költségekre, de tudja élvezni, ha mások ezzel kényeztetik.

6. A Bika alapvetően lassú, kényelmes és óvatos mind a mozgásában mind az életvitelében. Ha valami vagy valaki mellett elkötelezte magát akkor azonban kitartó, makacs és olykor hajthatatlanul nyakas is tud lenni.

7. A Bika nehezen változtat, emberekhez és tárgyakhoz ragaszkodó és féltékeny típus. Egy lomtalanítás kínszenvedés számára, mert nem könnyen válik meg semmitől, ami még hasznosítható.

8. Sok Bikának van művészi hajlama, de ha ez nem is, szépérzéke mindenképpen, amit kiélhet a lakberendezésben vagy kertészkedésben vagy öltözködésben vagy más kézzelfogható és élvezhető dolgokban.

9. A Bikának a család egy megnyugtató és stabil közeg. Élvezi a gondoskodást gyermekeiről, házastársáról, a családi kasszát jól be tudja osztani, kellemes és esztétikus otthont tud teremteni.

10. A Bika könnyen szerelembe eső, elcsábítható típus ezért aztán nem mondhatni, hogy mindig a hűség mintaképe. Szereti a szerelmeskedést, annak minden válfaját élvezi és igényli is késő öregkoráig.