A Halak

A Halak szimbóluma a két félkör, amelyet egy vonás köt össze, két halat szimbolizál. Az egyik hal a kozmosszal, az eredeti Egységgel való újraegyesülés felé úszik, a másik hal az individuális ember újjászületése irányába úszik, hogy kiválva az Egészből, megélje önállóságát.
Minőségében nőies-befogadó, yin. Eleme a víz. Labilis, változékony, hasonuló jegy.
Uralkodó bolygója a Jupiter és Neptunusz.
Kulcsmondata: Hiszek. Megváltás és egység mindennel.
Időszaka változó, általában: február 18 - március 20.de írhatsz...


EGY HALAK MÍTOSZ

Tüphon, a démoni szörny a százfejű sárkány a halál réme, Erósz és Aphrodité a kirobbanó érzelmek istenségei nyomába szegődik. Azok, hogy mindent felperzselő, félelmetes és pusztító szele elől meneküljenek, egy szikláról a tengerbe vetik magukat. Elhagyják a szilárd talajt, idegen mélységbe merülnek, átadják magukat az ismeretlen víztömegnek. Egy csapásra eltűnik a biztonságos part, a feneketlen vízben nem léteznek határok, minden mozgásban van, minden folyik, a kiszabadult, avagy a magára hagyott lélekhez hasonlatosan.

A mély víz a születés szimbóluma is. Erósz és Aphrodité a halál elöli menekülés közben átadják magukat Tüphónnak, a mélységes ősfolyamnak, ahonnan aztán két hal menti és segíti ki őket a szárazföldre. Újjászületnek tehát, és a Kos szimbólumát követve hálaadó áldozatokkal mondanak köszönetet az isteneknek. A sors beteljesedett, az élet köre bezárult.


A Halak az állatöv utolsó jegye, mely már átvezet egy új ciklusba, amely a Kossal kezdődik. A Halak célja, hogy megszabaduljon a meghaladott dolgoktól, hamis bizonyosságoktól, megkérdezze, mi van a dolgok mögött és mi az általános igazság. A Halak szakaszban az ember túlnő önmagán és lelki erejével, mint a víz a földeket, megtermékenyíti belső önmagát és környezetét. A lélek ősi ereje jut itt szóhoz, amelyben benne lakozik a felebaráti szeretet, amely az ellenségekre is kiterjed, a szellemi ideálokért való rajongás, a küldetéstudat.

A víz ősidők óta a termékenység szimbóluma és a lélek egyik alkotóeleme is. A Nap életet ad. Víz nélkül azonban csak sivatagi, csak halott élet létezik. Lélek nélkül az ember is csak vadállat lenne, esetleg érzéketlen robot vagy együtt a kettő. Egyedül a Lélek képes megóvni az embert ettől a veszélytől.
A Halak jegyét a Neptunusz is uralja, mely Naprendszerünk legtitokzatosabb, legidegenebb összetételű bolygója, erejét a mindent átfogó szeretet és az állati ösztönök keveréke jellemzi. Segítségével elmondhatunk mindent, hangoztathatunk semmitmondó frázisokat, hatása alatt a közösségi érzés kiteljesedik. Ahogy a hal szinte védekezés nélkül táplálékul kínálja magát az embernek, úgy jeleníti meg a Halak jegye a mártíromságot és a mártírokat, akik között az egymástól kevéssé különböző szentek és bolondok egyaránt akadnak.

A HALAK RÖVIDEN

Személyisége: feloldó, szétfolyó

Hajtóereje: a saját képzeletvilága

Vágyálmai: szeretni és szeretve lenni

Indítékai: együttérzés, segítés vágya

Módszere: teljes önátadás

Szemléletmódja: mindenkivel együttérző

Rendszerformája: a Világmindenség egysége

Világnézete: egyetemes szeretet

Erénye: segítőkész, jóindulatú

Veszélyes számára: a saját hiszékenysége

Hibája: túlzott befolyásolhatóság

Betegséghajlama: a lábfej érzékenysége

Karaktertípusa: misztikus típus

Jellemző hivatásai: ápoló, művész, lelkész

Végső célja: feloldódni a mindenségben

Hatalmi elve: az isteni szeretet hatalma


ÉLET A HALAK MELLETT

1. Ha bánatod van, gyámolításra vagy szeretetre, ölelésre szorulsz a Halak meghallgat, veled érez és a vállán kisírhatod a keserveidet.

2. A Halak hiperérzékeny, érzelmes és könnyen sértődő, mimóza lelkületének elég egy meggondolatlanul odavetett gorombaság és magában duzzogva vagy félrevonulva pityeregve sajnálkozik önmaga szerencsétlenségén.

3. A Halak a legromantikusabb lelkivilágú az állatövi jegyek közül. Ha közelebb szeretnél hozzá kerülni, akkor minden olyan udvarlási móddal vagy gesztussal próbálkozz, amire mások azt mondanák: ez már túlzás vagy túl csöpögős, de neki biztosan tetszeni fog!

4. A Halak a randevún szereti, ha virággal vagy apró kis ajándékkal kedveskednek neki, amit majd eltehet emlékbe. Romantikus vagy giccses helyeket nagyon szereti, meghitt borozgatásokat, intim suttogásokat.

5. A Halak egy álmodozó, idealista egyéniség. A realitás komor világában sokszor zavarodottnak érezheti magát, a racionális és hétköznapi élet dolgaiban elveszhet. Van szépérzéke, művészi hajlama. A kifinomult és lágy dolgok vonzzák elsősorban.

6. A Halak könnyen megijed, erős hangokat, fényeket nem szereti, a csend a legjobb közege. A durvaságtól és keménységtől távol tartja magát, az ilyen emberek vagy helyzetek félelemmel töltik el. Ha számára félelmetes vagy veszélyes szituációba keveredik akkor onnan észrevétlenül elpárolog vagy másvalaki fedezékébe vonul vissza.

7. A Halaknak erős a kötődése a vízhez. Lakni vagy pihenni folyók, tavak, tenger partján szeret, imád úszni vagy meditálni ez energiával tölti fel.

8. Ha nagyon nagy baj van, akkor a Halakra, mint érzelmi támaszra lehet számítani. Megértő, mindent elfogadó, ha kell lelket - testet ápoló tud lenni.

9. A Halak, szeret családban élni ez biztonságot ad neki, de a magányos elzárt élet is sajátja lehet. Persze ebben is a maga által elképzelt ideálisra törekszik. Lehet nagy családja sok gyerekkel vagy kisebb, de intim szoros érzelmi kapcsolatban mindenkivel.

10. A Halak a szerelemben is mérhetetlenül romantikus, lágy és simogató. Hosszú előjáték, végtelen és mély intimitás, szerelmes ölelő karok, érzelmi túlcsordulás és extázis.