Asztrológus etikai kódex

2022.01.02

Boldog Új Évet minden asztrológiát szerető embernek! Fontos, hogy tudd az Asztrológusok Magyarországi Egyesülete (AME) 2021 november 23-án jóváhagyta és honlap oldalán publikálta új, erkölcsi irányelveit, tehát 2022-től kezdődően van egységes, mindenre kiterjedő magyar Asztrológus etikai kódex!

Ha asztrológus vagy, akkor azért fontos, hogy tudj róla és elolvasd, mert az Asztrológusok Magyarországi Egyesülete (AME) nemzetközi példákból kiindulva, több mint 10 hónapos egyeztető munkával, tucatnyi praktizáló asztrológus és különböző asztrológiai iskolákat vezető oktatók bevonásával alkotta meg a magyar viszonyokra adaptált irányelveket.

Ennek alapján ma már elmondható, hogy létezik egy leírt, jóváhagyott, nyilvános az AME tagoktól kötelezően, de elviekben minden magyar asztrológustól elvárható olyan erkölcsi szabályrendszer, melynek alapvető célja, hogy a hazai asztrológia, mint hivatás szakmai színvonalát emelje, a magyar asztrológusok szakmai, kutatói és publikációs tevékenységét pedig jól átlátható, világos és jogszerű keretekbe foglalja.


Ha kliens vagy, akkor azért fontos, hogy tudj róla és elolvasd, hogy képben legyél milyen tevékenység nevezhető pontosan asztrológiai tanácsadásnak, ott mit várhatsz el és mit nem, neked, mint tanácskérőnek, mire kell figyelemmel lenned. Mit tartunk egy asztrológus elvárható szakmai felkészültségén és kompetenciáján és mi az, ami már túlmutat vagy kívül esik ezen kompetencia határokon.

Az Asztrológusok Magyarországi Egyesülete (AME) saját tagjai tevékenységét mindenkor felügyeli, más magyar asztrológusok esetleges etikátlan viselkedésére pedig hatással lehet.


Ismerd meg az etikai kódex tartalmát az AME honlap oldalán, ide kattintva: https://asztrologusok.hu/dokumentumok/  !


Jelen cikk írója részt vett az etikai kódex megszerkesztésében és 2020 óta az AME tagja.