Bach virágterápia járvány idején

2021.04.08

2021 áprilisában járunk, oltakozunk a különféle vakcinák között hezitálva és rémüldözünk az oltás ellenére hetek óta elszabaduló járványgörbék láttán, a rémhírek hallatán. Ember legyen a talpán, aki meg tudja most őrizni belső lelki egyensúlyát, derűjét és bizakodását abban, hogy mégis minden rendben lesz. Pedig pont ez a kiegyensúlyozottság és pozitív hozzáállás kell ahhoz, hogy immunrendszerünket a legjobb formájában tartsuk, saját védekező rendszerünket építsük.

Sok módja van annak, hogy ez a belső tartás megmaradjon, ki-ki vérmérséklete szerint fordulhat az egészségmegőrzés különböző eszközeihez: a sportolástól kezdve a túrázáson, a meditáláson és örömöt adó hobbitevékenységeken át a vitaminkészítmények szedéséig sok minden lehet jó arra, hogy kedélyünket és vitalitásunkat karbantartsuk.

Szükség is van a kitartásra, mert úgy néz ki még mindig nincs ennek a folyamatnak vége és kinek-kinek a lehetséges betegségeken túl egzisztenciális, érzelmi vagy mentális problémákkal is szembe kell néznie. A személyes kapcsolattartás szűkössége, a virtuális világba való áthelyeződése is komoly problémát okoz sokaknak.

Ha már sok mindent kipróbáltál, de a belső feszültségeiden, szorongásaidon és bizonytalanságaidon nem tudsz egyedül túllépni és azok már zavarják a mindennapi nyugalmadat vagy megváltoztatják viselkedésedet, avagy hétköznapjaidból már eltűnt a derű és a boldogság és esetleg kisebb testi panaszaid is kialakultak (fejfájás, álmatlanság, lehangoltság stb.), akkor javaslom, hogy próbáld ki Edward Bach angol orvos által megtalált és tökéletesített virágesszenciákat!

A Bach virágterápia egy mankó lehet a tudatos egészségmegőrzés terén. Az esszenciák segítségével mellékhatások és kemikáliák nélkül feloldhatod a feszültségeidet és félelmeidet, kiutat találhatsz a túlzott bizonytalanságból, visszatalálhatsz lelki békédhez és kiegyensúlyozottságodhoz, ami megszünteti a kisebb testi panaszaidat is. Nem kell hinned benne, mert az esszenciákat csecsemőknek, háziállatoknak, sőt még növényeknek is lehet adni!

Íme példaként néhány virágesszencia Edward Bach 38 féle készletéből, ami a jelen koronavírusos járványhelyzetben egyeseknek igen nagy hasznára válna. Az esszenciák szedésével, egyéni érzékenység függvényében ki-ki már 1-3 nap elteltével érezheti a jótékony, nyugtató hatást, pár hétig tartó kúra után pedig az általános kiegyensúlyozottság állapotának visszatértét.

ELSŐSEGÉLY CSEPP (Rescue remedy): Az egyik leghasznosabb és legkedveltebb cseppkombináció a világon, amely így előre elkészítve 5 virág esszenciakeverékeként (Iszalag, Nebáncsvirág, Ernyős madártej, Napvirág, Cseresznyeszilva) kapható gyógynövény boltokban és egyes gyógyszertárakban Magyarországon. Bármilyen hírtelen beálló vész- és stresszhelyzetben szedhető, amikor az ember úgy érzi testileg gyengeség tör rá (ájulás, remegés, révetegség, fájdalom, görcsök stb.) vagy lelkileg megrázkódtatás éri (pánikreakció, rossz hír, ijedtség, megrázó élmény, félelem, veszekedés stb.). Ha valaki kiváltképpen fél mondjuk az oltás során a tűszúrástól (mert elájul tőle), akkor a megadott időpont előtt már 1-2 nappal elkezdheti szedni az esszenciát.

Rövidtávú szedésre ajánlott amikor akut, gyors segítségre van szükség. Egy pohár vízben (2 dl) kell feloldani 4-5 cseppet és azt szájban megforgatva kortyolgatni, amikor úgy érzi az ember. Nyugtató hatása szinte azonnal érezhető. Gyermekek számára cukorka formájában is kapható a készítmény.


BOHÓCVIRÁG (Mimulus): Ez az esszencia már nem mindenkinek jó és hasznos, egy konzultációs beszélgetés alkalmával dönthető el, kinek van erre szüksége. Az biztos, hogy aki épp érzékeny periódusában van és nagyon fél a betegségektől, járványtól, haláltól vagy más konkrétan megfogalmazható dolgoktól, emiatt erősen szorong, de ugyanakkor szégyenlős és félénk is, és cselekedeteiben túlzottan óvatos, nem mer lépni, annak jó eséllyel a Bohócvirág esszencia segítségére lenne.

A hosszú ideje fennálló kiegyensúlyozatlan lelki szorongás legjellemzőbb fizikai tünetei: idegesség, húgyhólyag vagy veseproblémák, krónikus hasmenés, fej vagy hasfájás, alacsony állóképesség. Az esszencia nagyon hatásos szorongásos félelmek, fóbiák kezelésére a bátorság és a felelősségérzet erősítésére.


SZIKÁRKA (Scleranthus): A mai bizonytalan világ és annak sokszor ellentmondó hírei nagyon összezavarhatnak egyeseket, akik teljesen el tudják veszíteni belső egyensúlyukat. Ezeken az embereken egyfajta ziláltság, lelki labilitás, idegesség és kapkodás lehet úrrá, akik akár minden órában változtathatják a véleményüket, vagy naponta változhat a hangulatuk. Nehezen vagy egyáltalán nem tudnak dönteni életük fontos lépéseiben, mert annyira sok külső impulzust fogadnak be, hogy a végén belső hangjukra egyáltalán nem figyelnek.

Az ilyen bizonytalanságban élő emberek nagyon gyakran fizikailag is egyensúlyzavarokkal küszködhetnek, vagy szélsőséges tüneteket produkálhatnak, mint például hamar felszökő majd lemenő láz, hasmenés meg székrekedés, étvágytalanság vagy farkaséhség.  A Szikárka esszencia igen kiváló a belső lelki egyensúly, határozottság visszaszerzésére és a saját ritmus és irány erősítésére.


Amennyiben úgy érzed a karantén és járványhelyzet, a virtuális világ előretörése téged is megoldhatatlan félelemmel, szorongással és bizonytalansággal tölt el, megkeseríti hétköznapjaidat és döntéseidet, vagy csak pusztán nem érzed magad valamiért boldognak és derűsnek, akkor gyere és próbáld ki a Bach virágesszenciák harmonizáló hatását!

Bach virágesszenciákkal foglalkozó tanácsadóként bizonyosan tudok neked egy mankót adni, hogy újra optimistán, kiegyensúlyozottan és egészségesen élhesd a mindennapjaidat a természet szelíd gyógyerejének segítségével!

Konzultációra jelentkezés itt: https://ituna-asztrologia.webnode.hu/bach-konzultacio/

Juhász Nóra - asztrológus és Bach virágesszenciákkal foglalkozó tanácsadó