In memoriam: Igaly Diána horoszkópja

2021.04.10

Igaly Diána történelmet írt a 2004-es Sydney-i Olimpián, mikor megnyerte a sportlövészetben az első női sportlövő aranyérmet, és most sajnos azzal is, hogy a járvány első igazán ismert magyar áldozataként fájdalmasan korán és erejének teljében mégsem bírta legyőzni a vírust és elment.  Írásomban asztrológiailag próbálok magyarázatokat találni a történtekre.

Nem ismerem Diána pontos születési idejét, az itt felállított horoszkóp képletet a Wikipediából vett születési napra állítottam fel, 1965 január 31. Budapest, egy hipotetikus déli 12 órai időpontra. Tehát a képlet legfontosabb elemét az aszcendensét nem ismerjük, de ettől függetlenül egy általános képet kaphatunk Diána személyiségéről.

Az tisztán látszik, hogy olimpiai bajnoknőnk két lábbal állt a földön, racionális gondolkodású és praktikus személyiség volt, aki igen kitartóan, szorgalmasan és céltudatos eszközökkel élte életét ezzel a zömében földies jegyekben (Bak, Szűz, Bika) álló planétáival.

Ha Diána délután 16,17 óra után született, akkor a Holdja is már a Napjával együtt a Vízöntő jegyében áll, ami egy szaturnikus-uránikus jegy, és olyan embert ír le, akiben a belső indíttatás és az érzelemvilág egy az emberektől picit távolságot tartó, maga fixa ideáinak élő, valamiben nagyon egyedi módon élő személyiségre utal.

De nem tudjuk a születési órát és percet és könnyen lehet, hogy az a Hold, mint a képletben is látszik még a Bak jegy utolsó fokain található, akkor egy az érzelmeiben visszafogott az érzelmektől kicsit félő, inkább a céljaira és a sikereire fókuszáló, picit szigorúbb érzelemvilágú karaktert feltételez.

A horoszkóp képletben ezenkívül 2 égitest található vizes jegyben, és ez azért is érdekes, mert Igaly Diána, mint sportoló képletében nem találunk tüzes minőséget, ami az aktivitásra, a lendületre, tettrekészségre utalna, hacsaknem az aszcendense valamilyen tüzes jegyben áll?!

Bevallom én a képeit nézegetve, külső megjelenésére, termetére vonatkozóan nagyon erőteljesen a földies jelleget látom ki, a zömöksége miatt elsőre egy Bika aszcendenst tudok elképzelni, (közelében valahol a Jupiterrel) vagy az Oroszlán aszcendenst sem tartom elképzelhetetlennek főleg a hajkoronája és élénk kék szemei miatt. Előbbinél akkor a Bakban álló Vénusz tenne szert különös fontosságra, utóbbinál pedig a Vízöntőben álló Nap lenne a születési uralkodó.

Amikor ilyen nem várt tragédia történik egy asztrológus önkéntelenül szereti a tranzitokat vizslatni, vajon mit lát első pillantásra. Annyit tudni a cikkekből, hogy az 56 éves sportolónő már március 16-án kórházba került, holott március elején még arról szóltak a hírek, hogy remek fizikai állapotban van, sokat fut és gondolkodik a sportolói versenyzői visszatérésen. Ennek ellenére sajnos április 8-án estefelé a teste feladta a küzdelmet a betegséggel szemben.

A második ábrán egy 2021 április 8-ai tranzit állást vetítettem rá Diána születési planéta állásaira. Én is picit megdöbbentem, pusztán ebből az egyféle prognosztikai módszerből mennyi negatív és nehéz állás olvasható ki. Nemrégen írtam róla, hogy egyes asztrológusok szerint, ha valaki saját képletében nagyon sok negatív tranzitállást észlel egyazon időben, akkor önvédelemre rendezkedjen be, mert ilyenkor bizonyosan valamilyen nem kedvező dolog szakad az ember nyakába. ( Tranzitok írást olvasd itt   :https://ituna-asztrologia.webnode.hu/tranzitok/ )

Mivel nem ismerem Igaly Diána pontos születési képletét, így nem látom a direkciókat, az ezévi szolárrevolúciós képletét, azt sem látom, hogy a planéták milyen életházakban állnak vagy a látott tranzitok milyen életterületeket mozgósítanak pontosan, csak azt látom, hogy legalább 4-5 féle drasztikus és nyomasztó hatás vette kezdetét az életében az elmúlt hetekben, hónapokban.

Legelőször említeném a Nap-Szaturnusz együttállást. Diána Napja (Vízöntő 12 fok) - ami lehetséges, hogy a születési uralkodója is volt - egy romló planéta a Vízöntőben, önmagában azt jelzi, hogy a belső törekvések valamilyen nagyon kemény és erős külső korlátozás alá kezdtek kerülni az elmúlt időben. Ez lehetett számára nyomasztó és terhes, amitől a vitalitása és életereje drasztikusan lecsökkent. Erre tett rá egy lapáttal az a Bikából jövő Uránusz kvadrát (Bika 10 fok), ami hozhatott váratlan eseményeket, kiszámíthatatlan és kedvezőtlen történéseket, ugyancsak gyengítve a belső tartást.

Aztán ott a Bak végén a többi személyi jelölő planéta: Merkúr (Bak 24 fok), Vénusz (Bak 25 fok) és a Hold (Bak vége?). Egy biztos, ezeken az égitesteken már a tavalyi év folyamán végig ment a Szaturnusz és a Jupiter is, bizonyosan megbolygatva ott az érzelmi megéléseket, esetleg anyagi vonatkozásokat a sportolónő életében. És miután ezek a hatások elmúltak, az utóbbi hetekben egy még drasztikusabb és felforgatóbb planéta érkezett a Bak végére: a Plútó (Bak 27 fok). Egy Plútó tranzit vagy-vagy életeseményeket hozhat az ember életébe: vagy megváltozik, vagy eltűnik örökre. Mivel a Vénuszt és a Merkúrt már biztosan elérte a plútói átalakító energia és vele együtt berezegtek a Hold (Bak vége?) és a Mars (Szűz 28 fok) által jelzett életterületek is, gyakorlatilag a képletben az összes személyi jelölőt nagyon erős és igen negatív tranzit hatások érték az elmúlt hetekben és hónapokban, jórészt inkább gyengítve és meggyötörve azokat.

Mindent egybevetve én pusztán ebből a fél születési információból és a rávetített jelenlegi bolygóállásokból azt tudtam kivenni, hogy az elmúlt hetek és hónapok nagyon nehéz és kemény időszakot jeleztek a magyar sportolónő életében, melyek bizony kikezdhették életkedvét, jövőbeni törekvéseit, negatívan befolyásolhatták jó néhány személyes életterületét és fontos érzelmi kérdéseit. 

Az, hogy egy emberi lélek mennyire tud megküzdeni a gondjaival és egy idő után mikor érzi úgy, hogy belerokkan majd feladja,  avagy kinek épp mennyi idő adatik a földi létben, ezt mi kívülállók és idegenek itt és most nem fogjuk megtudni pontosan.

Mindenesetre Isten veled Diána, nyugodj békében!