Jupiter a Halakba lépett

2021.05.16

Május 14-én a Jupiter égitest a Halak jegyébe lépett. A Jupiter ezzel egy kis időre elhagyta a Szaturnusz (Uránusz) kicsit rideg, fixa ideás és korlátozó felségterületét a Vízöntőét és átlépett a saját uralmi jegyébe, ahol a legjobban érzi magát, uralomban van és jó tulajdonságai teljes mértékben érvényesülnek.

Ezzel a mindenki által érzékelhető idő minősége is egy picit megváltozik, de különösen az erőteljes Nyilas és Halak szülöttek érezhetik pozitív hatását (elsősorban a Nyilas és Halak aszcendensűek, illetve Nap jegyűek és akiknek több személyi jelölő planétájuk - Hold, Vénusz, Merkúr, Mars - is áll ezekben a zodiákus jegyekben a horoszkópjukban). Július közepéig döntően pozitív a hozadéka ennek a jegyátlépésnek, azután július végéig még kitart a jótékony hatás, de már döccenőkkel és megtorpanásokkal és július 28-án délutántól a Jupiter ismét visszalép a Vízöntőbe, hátráló mozgással, ezért aztán a jupiteri életterületek és jupiteri személyek lendülete megint megtorpan és kihívásokkal telített lesz.

Ám most minden, amit a Jupiter jelképez (kinek-kinek a saját horoszkóp képletében konkrét jelentéssel társulva vagy esszenciális jelentését tekintve általánosan) egy kis időre gyarapodásnak, növekedésnek indul, szerencsés fordulatokat vagy pozitív optimista híreket hoz. Jupiter analóg a hittel, egyetemes szeretettel, erkölccsel, joggal, utazással, külfölddel, felsőbb tanulmányokkal, az egyházzal, spirituális dolgokkal stb. A Jupiter a Halakban uralomban van, és ebben az időminőségben minden általa jelzett dolog kiteljesedik, beérik, kiderül, igazságos rendezésre kerül vagy jóindulatú belátásban, elnézésben részesül.

Akinek az aszcendensét érinti a Jupiter mostani haladása az konkrétan súlygyarapodásra, hízásra is számíthat. Ez, ha nem is lenne épp kedvező a számára, most nemigen zavarja a szülöttet, mert kellően optimista és pozitív hangulatban van és valószínűleg meg van róla győződve ő így is elfogadható és szerethető.

Ebben az időszakban várható - és egyre több hír is szól már arról - hogy az utazási és karantén korlátozásokat szép lassan enyhítik, feloldják és valamennyire lehetőség nyílik majd Európában a külföldi határátlépésekre, nyaralásokra, szórakozásokra. Nő a hit és reményteljes bizakodás, hogy nemsokára vége az életünkben a negatív történéseknek.

Az igazság, a jogszerűség és az erkölcs újra fontos fokmérőjévé válik az emberek közötti kapcsolatoknak és az egymás iránti hála és szeretet kifejezése, illetve a megbocsátó hozzáállás és irgalom egy kis időre előtérbe kerülnek.

A Jupiter 2021-es Halakba lépése csupán 2,5 hónapig tart, a valódi jegyváltásra december végéig kell majd várnunk és 2022 első 5 hónapja végre a Halak Jupiter korszakát hozza el számunkra.


Juhász Nóra - tradícionális és kérdőasztrológus 2021 május 16.