Lakásnézés kérdőasztrológiával

2021.02.24

Sokat hangoztatom a kérdőasztrológia praktikusságát, kiemelve, hogy általa a kérdező legfőképpen időt, energiát és pénzt takaríthat meg, ha képes elhinni, hogy van olyan technika, mellyel bizonyos közel jövőbeni események tűpontosan előre jelezhetőek. Itt én most nem kártyát vetek, vagy ingázom, hanem a csillagfejtés egyik középkorban elterjedt klasszikus ágát hívom segítségül: a kérdőasztrológiát (horary), például a lakásnézés és lakáskeresés leegyszerűsítéséhez.

Gyakorlati példa a hétköznapi életből

Történt nemrégen, hogy egyik ügyfelem épp lakáskeresésben volt már hetek óta és kissé le is volt lombozva, mert a járványhelyzet ellenére kegyetlenül magas ingatlanárakkal találta szembe magát, neki pedig szűkre volt szabva a zsebe.

Egyik nap lelkesedve jött, végre talált megfelelő áron egy megfelelő méretű és helyen lévő ingatlant, ami a képek alapján nagyszerűnek tűnt. Szinte már hátra is dőlt a képzeletbeli foteljában, hogy célba ért; ez az megtalálta új otthonát, vége a fárasztó keresgélésnek.

Azért még feltette a kérdését nekem: Ugye ez álmai otthona, tetszeni fog neki? (2021 jan.5. 17,39 Bp.)

A képlet remekül mutatja szerintem, hogy valójában ezt egy pro forma kérdésnek szánták, hiszen vannak benne intő jelek (Mars a 10. házban), melyekre maga William Lilly is figyelmeztet, nevezetesen ezek fennállásakor nem fognak hinni az asztrológusnak.

Én voltam olyan viszonyban a kérdezővel, hogy mégis elmondtam, mit jelez a képlet, amitől nem dobódott fel, az biztos.

A képletből látszik, hogy a kérdező lelkét, érzelmeit a lakásról látott fotók nagyon megfogták (3. házas Mérleg Hold) és teljesen oda van érte. Praktikusabb énjét azonban az ár ragadta meg (6. házas Bak Nap), úgy gondolja ez milyen remek, hogy ilyen jó áron lévőt sikerült találnia (Mars-Nap kölcsönös egzaltációs recepció).

Ehhez képest maga a lakás (peregrin Nyilas Vénusz) a valóságban nem egy nagy durranás, sőt igazából nem sok jó mondható el róla, valószínűleg fel kell újítani jó pár helyen, hogy valahogy kinézzen. A lakás mennyire lenne jó a kérdezőmnek? Semennyire sajnos. Hogy érezné ő ott magát, ha odaköltözne? Sem fizikailag sem lelkileg nem lenne ideális vagy jó környezet és lakhely számára (Vénusz nem áll a kérdező Nap és Hold méltóságaiban), nem érezné otthonosan magát. Hosszútávon talán lelkileg beilleszkedne közepesen a környezetbe, de csak ideig óráig, előbb utóbb innen is költözne tovább.

Ehhez a nem túl jó állapotban lévő ingatlanhoz ellenben társul egy feltűnően magas eladási ár. (uralmi Kos Mars a 10. házban) Itt is egy tipikus példa arra, amikor az ügyfelet lehet figyelmeztetni: ha mindenáron ezt akarja megvenni a végén, legalább alkudjon jó sokat, mert túl van árazva a lakás, valójában nem ér annyit!

De igazából nem győzködtem sokáig őt, mert a képlet azon jelzéseit nézve, hogy találok-e arra utalást, hogy az adás-vétel létrejöhet (közeledő fényszög Nap-Szaturnusz vagy Hold-Szaturnusz között) konstatáltam, hogy nem. Itt úgysem fog létrejönni üzlet! Itt az ingatlanközvetítő (Bak Merkúr) is akart még fontoskodni, de hát ő a képlet szerint az eladó érdekeit és a ház eladási árát nézte leginkább.

Mindent egybevetve kicsit lelomboztam válaszommal az ügyfelemet, de ragaszkodott hozzá, hogy másnap elmegy és feltétlen megnézi ezt az ingatlan.

Végkifejlet és a lakásnézés eredménye

A válasz jött is hamar, 24 órán belül: a lakás lelakott, rengeteg helyen kompletten felújításra szorul. Azok a szép képek, amikbe ő beleszeretett, évekkel korábban készültek az otthonról, amikor még nem élt ott egy sokgyermekes család. De a legnagyobb probléma az ingatlannal, hogy a szomszédos telkek egyikén kereskedelmi nagyáruházat fognak építeni nemsokára, ami megnövekvő kocsiforgalommal jár majd együtt. És ez volt a döntő érv, ami miatt az én kérdezőm végleg és nagyon gyorsan lemondott "álmai otthonáról".

Ez tulajdonképpen a képletben is látszik, hiszen a lakás értékét / árát hivatott planéta a Mars most még uralmi, de nemsokára átlép a Bika jegybe, ahol viszont romlott lesz. Magyarán hosszútávon ez az ingatlan sokat veszít majd az értékéből.

Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben, amikor valaki vágyai lakását keresi, manapság már az információk 80-90%-át meg lehet szerezni online interneten keresztül. Elég, ha az ember a legjobban favorizált és szóba jöhető ingatlanokat nézi csak meg személyesen: ezzel időt és energiát is megspórolva eladónak, közvetítőnek és saját magának.

Jelen példánál is már az elején a képletből meg lehetett mondani előre, hogy olyan lakásról lesz szó, ami nem fog tetszeni és nem megfelelő, tulajdonképpen kár elmenni és megnézni.