Turizmus és a kérdőasztrológia

2021.04.27

6 hónappal ezelőtt történt, hogy feltettem saját magamnak egy kérdést: Fogok én 6 hónapon belül olasz turistákkal dolgozni és lesz belőle bevételem?  Előzményként annyit kell tudni, hogy 2020 tavaszáig elsődleges szakmám és hivatásom, illetve bevételeim fő forrása az idegenforgalomhoz kötött, nevezetesen külföldieket hazánkban kalauzoló idegenvezetőként dolgoztam már vagy 20 éve. A pandémia betett ennek a szektornak, de tavaly nyáron a nyitással pici remény nyílt arra, hogy valami mozgás azért ezen a területen is lesz, ami aztán a szeptember 1-ei határok lezárásával elszállt.

Bár én még reménykedtem, hogy a lezárások csak 1-2 hónapig tartanak, de pont ekkor október vége felé már olyan híreket suttogtak, hogy ez a bezártság akár 2021 Pünkösdig is fennállhat, jövő nyárig is eltart a határzár. Én picit kétségbeesve is tettem fel a kérdést, szerettem volna tisztábban látni a közeljövőt, tudni azt milyen túlélési stratégiára rendezkedjem be! Mert ha ebből nem lesz munka és bevétel, akkor felesleges reménykedni és bizonytalanságban élni, teljesen váltanom kell és asztrológusi hivatásomra és munkámra kell koncentrálnom 100%-ban.

A képlet érvényes és kiértékelhető. A horoszkópban én vagyok a Merkúr és ugyancsak zavartnak, bizonytalannak és kétségbeesettnek ír le a képlet (Merkúr kombuszta a Naptól és retrográd). Látszik, hogy általában a hírek és az itthoni események nyomasztólag hatnak rám, igazából a gondolataim és a vágyaim homlokterében a bevételeim kérdése és bizonytalansága áll (Merkúr a Mars méltóságaiban, Hold a Jupiter méltóságaiban): lesz-e bevételem, pénzem, mire fókuszáljak?

Külföldiek bejövetelére nem számolva ekkor még volt egy halvány másik reményem arra, hogy egy itt Magyarországon dolgozó kisebb olasz társaság megbízna azzal, hogy belföldi kirándulásokat tegyünk vidéki városokba, csak éppen a mindennapi járványhírek ekkor már nagyon nem szép dolgokról szóltak.


A jövőbeni munkáimat a 10. ház jeleníti meg a Vízöntőben áll, míg az abból származó bevételeimet a 11. ház ami a Halakban, csúcsához közel a Neptunusz.

Az uralmi Szaturnusz hiába magas méltóságú és indukálhatna nem kevés munkamegbízást a jövőben csak sajnos pont a bevételeimet és a saját pénzemet kaszálja el - munka bevétel nélkül, kiadással - , illetve nincs találkozása, fényszögkapcsolata az én planétáimmal a Holddal és a Merkúrral. Pontosabban szólva majd lesz, hiszen a Holddal fog majd egy kedvező szextillel találkozni (még orbiszon kívül vannak, de a jegyek szerint már látják egymást) és a Merkúrral is, ha az majd visszalép a Mérlegbe (és ott egy nem túl kedvező kvadrát aspektussal találkoznak). Szóval olyan az egész állás, amire azt lehet mondani valami munka ígéret a jövőre nézve kilátásba van helyezve, nehezen és körülményesen, de valószínűleg ez a megadott határidőn, azaz 6 hónapon túl fog megvalósulni.

A bevétel ennél tragikusabb. A 11. házcsúcson álló Neptunusz már előrevetíti a zavarosságot és a csalódás lehetőségét. Az ura egy romló Jupiter a Bakban sokkal inkább kiadást és veszteséget jelez mint bevételt, mindenesetre határozottan nem gyarapodást. A Jupiter itt a 7. ház uraként a nekem megbízást adó vevőket és turistákat is megjeleníti, de mivel romló méltóságú, ilyetén formán az ők nincsenek és amíg még a Bakban jár nem is lesznek.

Ám a bevétel házának van egy közrezárt jegye a Kos, aminek ura egy uralmi követőházas Mars, ami egyrészt olyan mintha a bevételeim forrása 2 részből állna és eme második rész adna reményt arra, hogy valami egyszeri vagy jelentékenyebb bevétel mégiscsak kinézne nekem...csak éppen az engem jelképező égitestekkel (Merkúr és Hold) nem találkozik, sehogy sem kerülnek fényszögkapcsolatba a bevételt jelző Marssal.

Nos, ebből akkor ott levontam a tanulságot: sajnos el kell felejtenem az idegenvezetést hosszú hónapokra, mint megélhetési forrást és bevételi lehetőséget. Tulajdonképpen akkor ott nagyon hasznos volt ezt a kérdést megnéznem, mert a már hetek óta tartó bizonytalankodásom elmúlt, és nyugodt szívvel és teljes energiabedobással elkezdtem egy teljesen más úton járni, felépíteni az új hivatásomat és jövőmet.

Ebből a személyes kérdést felvető képletből azért egy tágabb következtetést is le lehetett vonni: ha ugyanis nekem, aki a külföldi turisták magyarországi idegenvezetéséből él és a horoszkóp szerint nem lesz se munkája se bevétele legalább 6 hónapig biztosan, akkor valószínűleg az egész turizmus szektor hasonló cipőben fog járni, és az az őszi pletyka miszerint a határ Pünkösdig zárva lesz, igaznak fog bizonyulni.

Visszaigazolás:

Április 27-én mikor e cikket írom már letelt a 6 hónap és valóban semmilyen lehetőségem nem volt a karanténban a régi módon idegenvezetőként dolgozni. Egy olasz iroda keresett meg csupán pár hete, hogy tartsak kedvcsináló, élő, virtuális, budapesti sétát pusztán marketing céllal a közösségi médiában az általa szervezett nézőknek. Ennek nagy sikere volt és számomra is egy új perspektívát nyitott meg az idegenvezetés terén, amiből talán a közeljövőben konkrét bevételem is származhat, de tény, hogy azért, hogy ezt az online sétát igényesen tudjam megcsinálni, be is kellett ruháznom némi összeget technikai eszközök vásárlására. Talán júniustól megnyílnak az európai határok és 9 hónap elzártság után lesz néhány egyéni külföldi turista nyáron már, aki kéri majd a szolgáltatásaimat.

Mindent összevetve a képlet hűen jelezte, hogy fél évig munkám és bevételem nem lesz idegenforgalomból, csupán távoli ígéretek lehetőségét hozza a téli és tavaszi időszak számomra a munka és bevétel frontján.